Tomatenrisotto met chorizo, spinazie en witte kaas

Tomatenrisotto met chorizo, spinazie en witte kaas

Hoofdgerecht – 4 personen – 35 min. bereiden – 655 kcal

Ingrediƫnten:

  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 25 gram roomboter
  • 150 ml witte wijn
  • 300 gram risotto rijst
  • 400 gram tomatenblokjes in blik
  • 1 blokje kipbouillon ( 1 liter )
  • 150 gram Spaanse Chorizo
  • 600 gram verse spinazie
  • 150 gram Apetina pakjes witte kaas
  • Glas witte wijn voor tijdens de voorbereiding šŸ„‚

Bereiden

1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de witte wijn toe en roer tot het vocht bijna is opgenomen. Voeg de tomatenblokjes toe en roer tot het vocht bijna is opgenomen. Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 25 min.

2. Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in dunne plakjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 5 min. op middelhoog vuur. Neem de chorizo met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan zitten, voeg de spinazie in delen toe en laat al roerend slinken.

3. Verkruimel de witte kaas. Neem de risotto van het vuur en roer ā…“ van de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de risotto over de diepe borden en verdeel de spinazie en chorizo erover. Bestrooi met de rest van de witte kaas.

Eet smakelijkšŸ˜ƒ

Geef een reactie