Risotto met courgette

Vandaag een recept van risotto met courgette. Even weer iets anders. We gaan koken voor 4 personen en dit heerlijke gerecht staat binnen 40 minuten op tafel.

Wat hebben je nodig?

  • 300 gram risotto rijst
  • 1 grote courgette
  • 65 gram parmezaanse kaas
  • 150 ml witte wijn
  • 1,5 blokje groentebouillon
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook
  • klont boter
  • handje rucola
  • verse blaadjes basilicum
  • Glaasje wijn bij het koken, natuurlijk.

Bereiding:

Breng 1 liter water in een pannetje aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe. Laat de bouillon op een klein pitje staan. Snipper een ui en knoflook en fruit aan in een beetje olijfolie in een grote pan. Voeg de risotto toe en bak deze al roerend 2 a 3 minuten tot hij glazig wordt. Blus de risotto af met wijn. Voeg na een paar minuutjes als de wijn is opgenomen een soeplepel bouillon toe en wacht weer tot deze is opgenomen. Roer af en toe door de risotto. Snijd ondertussen de courgette in stukjes. Verhit met een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de courgette een paar minuten. Als de risotto de bouillon heeft opgenomen voeg je telkens een nieuwe soeplepel toe.

Na ongeveer 25 minuten is de risotto zo ongeveer klaar, hij moet zacht zijn van buiten maar nog een bite hebben van binnen. Het kan zijn dat je nog een beetje bouillon over houd. Maak de risotto smeuïg door door een klont boter ( ca 50 gram ) en parmezaanse kaas toe te voegen. Voeg nu ook de courgette blokjes toe en wat verse basilicum.

Schep dan de risotto op een bord en garneer met wat extra parmezaanse kaas, rucola en basilicum.

Geef een reactie