Lasagna met spinazie

Lasagna met spinazie

Hoofdgerecht – 4 personen – 25 min. bereiden – 35 min. oven.

Voedingswaarden – 665 kcal

De Italiaanse keuken is zo veelzijdig en makkelijk dat ik dit recept niet kon laten liggen.

Wat hebben we nodig?

  • diepvries spinazie (pak á 450 gram)
  • 250 gram lasagnabladen
  • 250 gram ricotta
  • 150 gram gorgonzola
  • 4 el groene pesto in potje
  • 425 gram tomatensaus met basilicum (pot)
  • 75 gram geraspte oude kaas.
  • Glas wijn tijdens het koken 🥂

De Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 ºC of gasovenstand 3. Laat de spinazie ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het in een zeef en druk het vocht er iets uit. Verkruimel de Gorgonzola. Meng in een kom de spinazie, gorgonzola, ricotta en pesto. Breng op smaak met peper en zout.

Schenk in de ovenschaal een dun laagje tomatensaus. Dek af met een laagje lasagna en een laagje spinaziemengsel. Herhaal dit 2 maal en eindig met lasagnabladen. Dek af met tomatensaus en strooi de gemalen kaas erover. Zet de ovenschaal in het midden van de oven ( ca. 35 min. )

 

Geef een reactie